Ambachtelijk goed!

Nieuw riet voor Strijkmolen L en Strijkmolen K in de Schermer

In de mooie Schermer polder wordt hard gewerkt
In opdracht van de Schermer Molens Stichting worden Strijkmolen L en Strijkmolen K aan de achtkant voorzien van nieuw riet en het timmerwerk van het onderliggende houtwerk wordt onder handen genomen. Dat wil zeggen alles schoonmaken, slechte rietlatten vervangen en alle latten en onderliggende hout doorspijkeren. Tenslotte wordt alles nog even goed behandelen tegen houtwormaantasting. De ruim vijftig jaar oude rietvelden van beide molens waren flink aan vervanging toe.
Strijkmolen L schermer

Strijkmolen schermer KBij molen K worden ook de boventafelementbalken vervangen. Dit zijn de zware horizontale balken van 23 x 50cm met een lengte van 3.5m die zich bevinden aan de bovenzijde van het achtkant, net onder de kap. Belangrijke draagbalken van de kap.

Strijkmolen schermer nieuw riet

Strijkmolen schermer

nieuw riet voor Strijkmolen L

Eerder (in 2011) hebben wij ook al diverse restauratiewerkzaamheden verricht aan Strijkmolen K. Meer informatie over de uitgevoerde werkzaamheden aan Strijkmolen K.